Ervaringen van gasten met wandelen

Hieronder vindt u enkele ervaringen van gasten die kort of lang geleden genoten van een wandelvakantie op Quinta do Pomarinho.

Ervaringen van gasten met wandelen in Portugal

Wandelgroep oktober 2016

Wij ontvingen van onze gasten van de herfstwandelgroep 2016 warme berichten over hun vakantie op Pomarinho:

"Ik heb een super wandelweek gehad: schitterende locatie (Pomarinho), heel gastvrij, gezellige mensen in de groep (leuke gesprekken, serieuze gesprekken, plezier, geen moment een ongemakkelijk gevoel), geweldige gids, prachtige omgeving, fantastische natuur. Ik heb echt een geweldige week gehad. Dit was na 26 jaar voor mij voor het eerst weer een vakantie met een groep, en ik heb er ontzettend van genoten. Ik wil zeker nog een keer terug naar Pomarinho, en dan in het voorjaar (mei)."

 "Wat hebben we het leuk gehad met elkaar, zo verschillend als mensen zijn, maakt dat het juist leuk! Hulde, zeker niet in de laatste plaats voor Ilse, die een fijne zorgzame en deskundige gids was. Ook niet in de laatste plaats dank aan Dolf, die zo met iedereen heeft meegedacht om dingen goed te regelen, dank Dolf! We zijn weer terug in het gewone leven, in alle hevigheid maar met een leger hoofd dan dat we kwamen. Wij willen jullie nogmaals bedanken voor ieders eigen manier van bijdragen aan deze bijzondere wandelweek."

"Ik ben nog steeds aan het nagloeien van een heerlijke week. Van binnen gloei ik vanwege de aardige en enthousiaste mensen die ik heb ontmoet, de geweldige ontvangst op het mooie Pomarinho en de hartelijke gids en gastvrouw, die Ilse was. En van buiten gloei ik na vanwege het prachtige weer, precies in onze wandelweek!"

"Wat ik de afgelopen week in Pomerinho zo speciaal vond is dat ik even deel uit maakte van een gezinsleven.  Heel apart." 

"Het was een fantastische vakantie met de groep."

 "Ik hoop dat ik jullie manier van leven nog een poos vast hou en er nog van mag nagenieten. Doe allen de lieve groeten. Ik vond het een superreis die ik mocht meemaken met super mensen. Geef ook Ilse een dikke knuffel hoop dat genoeg zegt. Nog bedankt voor alles en veel geluk."

Geweldige vakantie op Pomarinho! (juni 2016)

Ofschoon we van plan waren er met de caravan op uit te trekken, gaf het slechte weer de doorslag om een last minute naar de zon te boeken. Zo kwamen we al googelend terecht in een appartementje op Pomarinho, een mooi gelegen camping midden in de Portugese natuur. Wat hebben we genoten, prachtig weer en alleen maar zon. Dolf en zijn team maakten er een geweldige vakantie van. Vele goed beschreven wandelingen, voorzien van de nodige tips. Leuke lokale restaurantjes met specifieke Portugese gerechten voor weinig geld. Waar vind je nog een uitgebreid menu voor 7.5 euro? Ook hebben we genoten van de groepsmaaltijden op de camping, hoewel dit volkomen vrijblijvend was. Alles kon, niets hoefde. Wij hebben het ervaren als een geweldige vakantie, volledig afgestemd op datgene wat we graag wilden. Hierbij stond Dolf altijd met raad en daad klaar. We gaan hier zeker terugkomen! Edy en Phineke.

Een aanrader (juni 2016)

Een verblijf in Pomarinho kan ik van harte aanbevelen. De gastvrije open en tot niets verplichtende ontvangst is hartelijk. Het appartement en het Portugese natuurschoon zijn even fraai als de website belooft. De oude vestingstadjes zijn schilderachtig. De wandelingen zijn goed te doen, zelfs voor een 71 jarige. De gids Ilse bemoedigt en haar passie voor planten , bloemen en vogels enthousiasmeert. De door de Portugese Selma bereidde gerechten zijn heerlijk en de prima lokale wijn maakt de maaltijden tot een feest. EEN AANRADER. S. Tichelman

En aanrader als je van wandelen houdt (juni 2016)

Allereerst hebben wij, Corrie en ik hebben een hele leuke wandelvakantie gehad mede door de andere gasten in het vriendenhuis en appartementen. En door onze gids Ilse die ons het niet al te moeilijk maakte. Ofschoon de temperatuur dat wel deed 35 gr.+. Ook het gezamenlijk eten van Selma's heerlijke Keuken. was een unieke ervaring. Kortom als je van wandelen houdt. En aanrader. Peter Kriek

Fijne locatie - prachtige wandelingen (12 dagen in een appartement - juni 2016)

Elke ochtend bij het ontbijt buiten zaten wij te genieten van de rust, het uitzicht en de vogelgeluiden. Van Dolf en Ilse kregen wij uitgebreide adviezen om een keuze te kunnen maken uit de vele wandelingen. Bij een van de wandelingen zelfs een hert gespot. 's Avonds vele keren meegegeten met de vaste wandelgroep wat een hoop gezelligheid gaf. Kortom: prima vakantie op een gemoedelijke quinta. Joop & Marian

Overweldigend vonden we het (mei 2016)

Beste Dolf (the boss) en Ilse (gids) Wat was het fijn verreist binnen te rollen en dan direct op een stoel te worden neergezet voor een overheerlijk maal. (Selma verdient wel 5 sterren!) De auto en koffers die komen wel. Dan settelen in een fijn huis met schoon sanitair, waar alles aanwezig is. Niet hoeven te denken: wat doen we morgen, nee; vertrektijd en benodigdheden voor de tocht worden gemeld en dan gewoon gaan en beleven. Wat een prachtige omgeving, duizenden bloemen, nu in mei. Overweldigend vonden we het. De stilte bij het meertje, zittend op een lekker bankje of in de kijkhut, prachtig mooi. Wat hebben we veel vogels gezien en gehoord, natuurlijk ook het gezang van de kikkers niet vergeten. We hebben Portugal iets beter leren kennen al willen we er nog wel meer van weten tzt. Wat een vriendelijke en behulpzame bevolking en wat een rust, wij hoeven niet meer naar de Algarve. Het groepsgebeuren, een weekje optrekken met zoveel uiteenlopende mensen, was een belevenis. Samen tanden poetsen in de camping badkamer van de heren ;-), gezellig na borrelen in de avond op het terras. Het samen wandelen en dingen delen, bijzonder. En wat hebben we gelachen om wat we zagen, zongen, dansten en nog veel meer. Voor de vrije dag werd direct een leuke autoroute geregeld, waar we ook van hebben genoten. Jongens, alles met alles, ook door het gelukkig heerlijke weer, hebben we een fijne tijd gehad. Hartelijke groeten Hetty en Marjan

Ik heb ontzettend genoten (december 2015-januari 2016) 

PANIEK! Toen er om 05.50 u. op de deur bij Dolf werd geklopt. Geen taxi en de bus vertrekt in Portalegre om 06.15 u… Hi Dolf Ik ben inmiddels thuis gearriveerd. Het is wel raar, te zien dat jij in badjas en pantoffels mijn rugzak het busstation in droeg en nu ik thuis weer gewoon op de bank NOGMAALS HARTELIJK DANK VOOR DE SNELLE AKTIE. Ik ben nog nooit zo spectaculair van een vakantieadres vertrokken. Is alle goed met Louis? (Taxichauffeur) Ik heb ontzettend genoten van Casa Redonda, de wandelingen, het lekkere eten en de leuke groep. Jammer dat ik eerder weg moest. Groeten Wijnand van Ginkel

Alles kan, niets moet (juni 2015)

Een heerlijke week op Pomarinho. Hier kan alles, maar moet njiets! Eeen mooie wandeling naar Castelo de Vide, boeken lezen en genoten van alles in de Alentejo. Aad, Bas en Lianne

Een Toplocatie! (juni 2015)

De rijke natuur ontdekken en waarnemen van een gebied via unieke wandelingen, de mogelijkheden daartoe zijn hier volop aan wezig. Samen met een verblijfplaats en opvang zal dit in mijn reeds lange reisgeschiedenis en toplocatie blijven, zoals ik er nog niet veel tegen gekomen ben. Mijn hoogte punten op de wandeling vandaag:

  • Cirkelende dwergarend
  • Paadje met tientallen vlinders van diverse soorten
  • Iemand van de wandelgroep vindt de zeldzame Addertong (plant)
  • Nest van Roodstaartzwaluw in een eeuwen oude kapel
  • Mooie foto gemaakt van de Spaanse zandloper (hagedis)

Fons & Toekjah – België

Een geslaagde vakantie (mei 2015)

Een gastenboek prikkelt altijd mijn nieuwsgierigheid. Vandaar dat ik al veel verslagjes had doorgelezen, voordat ik zelf de pen op papier zette. Ze waren geschreven in bloemrijke bewoordingen of gedetailleerd of bondig, maar allemaal zongen ze lof over Pomarinho en zijn eigenaren. Nu, aan het einde van onze vakantie, kunnen ook wij volmondig beamen dat alleen al een verblijf op Pomarinho, een hoofdingrediënt kan zijn voor een geslaagde vakantie. Extra smaakmakers vormden onze wandelgids Raffie en de vrijwilligers Koos & Marlies en Jantien, wier inzet, elk op hun eigen specifieke wijze en terrein, erg enthousiasmerend en energie opleverend werkte. Levensgenieter Dolf bracht ons twee keer naar echte Portugese restaurantjes, waar we verrukkelijk!!! Hebben gegeten en lieve Phine zorgde er voor dat het ons aan niets ontbrak. De kers op de taart was onze wandelgroep, die slechts uit 5 personen bestond. Maar vanaf het Meeting Point op Schiphol klikte het met elkaar, zodat we samen enorm hebben gelachen, heerlijke en mooie wandelingen hebben gemaakt en fijn hebben gediscussieerd. En tot slot werden deze 12 dagen overgoten met een stralende Portugese zon. Phine & Dolf bedankt – het was een TOP! vakantie! Henny & Robert vd Valk

Vogels, vlinders en ander fauna. Vergeet je camara niet! (april 2015)

Wat een heerlijk plekje in het mooie Portugal, ruimte en rust! Wij hebben al redelijk wat gezien van Portugal maar dit is wel een uniek plekje om te verblijven voor een korte of langere periode. En wat een wandelroutes, door het Portugese landschap, over oude Romeinse paden en langs smalle paadjes met stenen muurtjes is het heerlijk vertoeven met een paar stevige wandelschoenen, mooie vergezichten en rustieke dorpjes, een must voor de wandelliefhebber. Veel vogels, vlinders en andere dieren kom je tegen op de routes, dus vergeet niet je camera bij je te dragen! En wat een geuren en kleuren kom je tegen op dit unieke stekje! Wij komen zeker nog eens terug. Marsha en Kees

Waar iedereen er op uit is om je de mooiste en ontroerendste vakantie te bezorgen (april 2015)

Alsof ik een titel van Gabriel Marguez moet citeren, zo zou de beschrijving kunnen zijn van deze 12 dagen bij Dolf  en Phine. Zoiets als “In tijden van Cholera enz.” Want deze prachtige plek, met zulke lieve mensen, waar iedereen er op uit is om je de mooiste en ontroerendste vakantie in jaren te bezorgen, maakt zware tijden mee. Maar, naar wat ik de afgelopen weken heb gezien en meegemaakt, gaat het ze lukken om een “doorstart” te maken, waardoor 2015 en daarna in de analen zullen worden opgenomen als succesjaren. Deze plek is zo uniek, zo mooi en zo bezield dat dit goed gaat komen. En dat niet in het minst door de inzet van allen die hierbij betrokken zijn. We komen terug om de Phoenix andermaal uit zijn as te zien herrijzen. Dolf, Phine bedankt voor jullie gastvrij onthaal, het was goed. Nico Brandjes & Theo Mars – Amsterdam

De belofte waar gemaakt (januari 2015)

Bedankt voor de prachtige wandelingen en heerlijke maaltijden. Wat jullie beloofden maakten jullie meer dan waar.De wandelbegeleiding en het prachtige weer (cijfer 10!) droegen maximaal bij aan ons verblijf. Obrigado. Jolande & Pieter - Breda

Met 6 vrienden wandelen vanuit Natuurvriendenhuis (mei 2014)

Van 09 mei tot 16 mei 2014 verbleven wij, met 6 vrienden, in het zeer gezellige en prachtig gelegen natuurvriendenhuis van Quinta do Pomarinho. Vanaf dag 1, na een zeer warme ontvangst, voelden wij ons onmiddellijk thuis. Onze reis startte met de verkenning van Castelo de Vide. Een mooi stadje met bijhorende burcht. De volgende dagen werden een aantal uitgestippelde wandelingen gemaakt, variërend van 13 tot 20 kilometer. Allemaal in een schitterende natuur en in deze tijd van het jaar waren de dagen nog niet zo héél warm. Dolf bezocht ons iedere avond om naar onze wensen te vragen. Dit hebben wij zeer gewaardeerd. Zo kregen wij kaarten, plannen en uitleg mee om de wandelingen rond Marvao en Castelo de vide te doen. Ook een rit tot aan het stuwmeer of de broedkolonie van de gieren behoorde tot de toppers. Na de nodige inspanningen, hadden wij meer dan de kans om te genieten van de ontspanningsmomenten. Het lekkere ontbijt en avondeten smaakte ons iedere dag. Veel zaken hadden wij nog nooit gegeten, maar ze smaakten even lekker. Vooral de geit dan. Het beste bier van Portugal diende dus niet om eten door te spoelen maar om erna gewoon te genieten. Elke dag werd de koelkast ook ruimschoots aangevuld, waarvoor onze oprechte dank. Er is nog zoveel te vertellen over dit wondermooie natuurgebied. Wat ons vooral bijblijft is de grote verscheidenheid aan vogels, de wondermooie natuur en de hartelijke ontvangst. Dit laatste is alleen mogelijk doordat daar een sterk team achter zit. Bedankt aan iedereen en misschien tot de volgende keer. Met vriendelijke groeten, De wankelaars.

Wij Hebben Genoten

Lieve mensen wij hebben genoten van de mooie omgeving – de fijne wandelingen en de gastvrijheid. Wandelgroep Maastricht: Wouter – Rina – Louise – Carla- Koen – Anneke – Yvonne en Frans

Ervaringen met de nieuwe 'Triangel' tocht (mei 2013)

Op verzoek van Dolf en Phine deden enkele deelnemers verslag van een 'nieuwe' 3-daagse wandeling waarbij er ook overnacht wordt op bijzondere locaties buiten Pomarinho. De verhalen waren zo mooi dat we ze niet willen inkorten en ze helemaal hebben overgenomen maar dan op een andere pagina op de website: Triangel wandeling.

Ik kom terug (juni 2012)

Ik ben inmiddels terug uit Lissabon (leuk) en kijk nog steeds met heel veel plezier terug op de fantastische vakantie bij jullie. Ik heb het ervaren als een waar lustoord waar je heerlijk kunt relaxen. De wandelingen waren prachtig, de tijd om ook te rusten was volop aanwezig en het diner was klasse. Ik kom zéker nog een keer terug, als ik vergeten ben hoe leuk deze groep was! Nogmaals heel veel dank voor alle goede zorgen, met name de pindakaas was een leuke!
Heel hartelijke groet, Laetitia

Individueel wandelarrangement (25 mei 2012)

Beste Dolf en Phine,
We hebben een heerlijke week gehad in een prachtig gebied met mooie wandelingen en één fietstocht. Wat een natuur, wat een rust. Heerlijk. Jullie gastvrijheid en het meedenken heeft hier zeker ook aan bijgedragen. Petje af voor jullie. Ondanks jullie drukke dagen maken jullie voor iedereen tijd vrij voor een praatje, tips etc. ook Ineke heel erg bedankt voor alles. Wij komen zeker nog eens terug. Hartelijke groeten Jan & Marjo.
PS. De vissoep was heerlijk Ineke.

Groepswandelreis (mei 2012)

Deze reis is voor ons geworden wat we er van verwacht hadden. Prima verzorgd. Leuke mensen leren kennen. De één ziet en hoort regelmatig de wielwaal, de ander zoeky weer de mooiste kevers en torretjes en we ontdekten de Hop! En niet te vergeten onze gids Rafael. Maar jullie zijn ook top. Groetjes Jan en Truus Den Bosch.

We kunnen ons helemaal aansluiten bij de uitspraken van onze vrienden en danken ook alle medewerkers voor het verzorgen van deze fijnen dagen. Tonny & Frans van Dam Gilze

Vol verwachting naar Portugal vertrokken, vlieg- en busreis verliep volgens plan. We troffen een mooie accommodatie met een bijzonder gezelschap aan. De wandelingen waren mooi en gevarieerd. Eén in de stort regen en één in de bloedhitte, maar allemaal bijzonder prachtige natuur en gezellig gekletst. Kortom een leuke vakantie, waar van we bruin en ontspannen naar huis terug keerden. Echt de moeite waard. Annette en Leen, Papendrecht.

Eerste dag al uitgenodigd (27 april tot 5 mei 2012)

Dolf & Phine: Allereerst een vriendelijk welkom door Raffi. Fijn gezellig appartement (Merijn) klein, knus en van alles voorzien voor een fijne vakantie.

Gelijk de eerste dag al uitgenodigd om samen met de anderen van de Quinta de volgende avond mee uit eten te gaan. Fantastisch!

Ondanks dat het weer tegen viel hebben wij vol op genoten van de omgeving. (De korte broeken zijn de koffer niet uit geweest)

Elke dag kunnen wandelen. Veel vogels gespot (55) Leuke stadjes bezocht: Castelo de Vide en Marvão. Laatste dag een geweldig mooie wandeling gemaakt. (walking in Galegos).

Zeer gemoedelijk, waar zie je nog dat je in “de winkel” iets kunt meenemen en dat pas op de avond voor vertrek hoeft af te rekenen! Wat een vertrouwen.

We wensen dat jullie dit nog vele jaren mogen doen.

Succes Albert & Hermien uit Hardenberg.

Nieuwsbrief weer ontvangen (april 2012)

Dolf en Phine,
Weer jullie nieuwsbrief ontvangen. Ik wil jullie even laten weten dat ik altijd met een sprongetje in mijn hart naar de bekende plaatjes kijk. Het is alweer een paar jaar geleden dat ik een wandel-10 daagse bij jullie heb meegemaakt, maar ik heb er zulke warem herinneringen aan! Ik wens julli heel veel succes en alle komende wandelaars ook zo'n fijne tijd als die ik bij jullie heb gehad.
Hoe staat het met de kurkeikenaanplant? Toen waren ze nog miniem klein en bijna niet te zien in het opschietende onkruid. Als ik dichterbij was geweest had ik kraag een tijdje onkruid komen trekken!
Wie weet tot ziens, maar voor nu een hartelijke groet,
Marian Helmer, Gouda
 

Groepsreis wandelen (13-24 april 2012)

Voor Dolf & Phine
12 wandelaars vertrokken naar Portugal
en iedereen wist het al:
Door de bergen naar de spits
Onder leiding van een gids

Raffi deed het erg goed
En daar was Maarten met z´n hoed
Ella leidde ons over de rivier
Gidsen genoeg, met Dolf wel 4!

Met op onze rug een rugzak
Liepen we alles met gemak
De lunch was telkens weer een feest
Het landschap nog nooit zo mooi geweest

Elk diner een hoogtepunt
Annelies en Phine: het had niet beter gekund!
We wisten het al bij het begin:
Hier krijgen we het reuze naar onze zin!

Annelies, Willem, Karin, Ineke, Bert, Frits, Annemieke, Annemarie. Beja, Jet, Eva, José

Wat was het gezellig (juni 2011)

Nogmaals hartelijk bedankt voor de leuke wandelvakantie en de vele goede zorgen. We hebben een gezellige bijpraatwandeling half augustus dus wie weet komt het nog goed met foto's verzamelen en op een cd zetten voor jullie!

Genoten hebben we van de wandelingen (januari 2012)

Beste mensen,
Gedeeltelijk door de mist verliep onze terugkeer naar Nederland in ons gehuurde 'humpe dumpie'.
Met een klein uur vertraging gingen we met de TAP de lucht in en kwam onze geweldige kerst en oudejaars trip tot een einde.
Genoten hebben we van de wandelingen en de uitleg door diverse gidsen en niet te vergeten onze gastheer.
De gastvrijheid van de herbergvader en moeder kende geen grenzen.
Wat het toch wel wat comfortabeler maakte was de aanwezigheid van een vaatwasmachine daardoor kreeg je toch een meer vakantiegevoel en past ook beter in de deze tijd. ;-)
Hoewel naar ik heb begrepen de aanschaf heeft plaatsgevonden naar aanleiding van wat negatieve reclame.
Ja mopperaars heb je altijd, echter voor ons was het een zeer geslaagde vakantie en zeer zeker aan te bevelen.
Moe van het wandelen arriverend in ons eclatante onderkomen hielden we de Portugese economie in stand door het drinken van enkele glazen Port. Ja wat moet beuren moet maar beuren.
Soms waren de wandelingen wel wat zwaar en kamp ik nog een beetje met de naweeën van heuveltje op heuveltje af. Van mij mogen de Romeinen wel even terug keren om de rest van hun paden te asfalteren.
Jammer dat we niet op de hoogte waren van de nieuwjaarsceremonie met de rozijnen.
Echter ik wens jullie bij elke rozijn een zonnige en vruchtbare toekomst.
We houden contact.
Veel liefs en liefde van Elsa en Gabriël gewenst

Verwachting uitgekomen (juni 2011)

Het was mij heel aangenaam hier te vertoeven. De verwachting die ik had is uitgekomen. Familiaal gevoel en 'natuurlijk'. Ga zo door en de mensen blijven komen. Ik zal beslist reclame voor jullie maken. Het was een ontspannen vakantie, ook tijdens de wandelingen. Er werd altijd gewacht op iedereen. Geweldig, ik ga met een goed gevoel naar huis.

Alles kan, niets moet (mei 2011)

Wat er uit springt voor mij de gastvrijheid van Dolf & Phine. Al in de e-mails vóór de vakantie voel je je welkom. Zij en het hele team stellen alles in het werk om het je naar de zin te maken. Alles kàn, niets moet. Ook heb ik overheerlijk gegeten. De maaltijden waren met zorg klaargemaakt.

Echt een aanrader (mei 2011)

We hebben we een fantastische vakantie gehad in Pomarinho: een wandelarrangement! In een prachtige en rustige omgeving met veel wandelmogelijkheden en dorpjes/stadjes om te bezoeken, een bijzonder echtpaar dat op een prettige en betrokken wijze gasten ontvangt en de weg (ook letterlijk) wijst, een goed verzorgd en gevarieerd ontbijt en lunchpakket aanbiedt in een gezellige en kleinschalige omgeving. Je kunt zelf je avondeten klaar maken (1x gedaan), 2x was er de mogelijkheid om met een groep mee te eten (ook gedaan) en verder in de omgeving in verschillende restaurantjes gegeten (prima en goedkoop). De natuur staat in deze tijd van het jaar enorm in bloei (wat een bloemen!), het weer werkte prettig mee, en wandelingen gemaakt waarbij je langs plekken kwam waar je stil moest blijven staan om te kijken en te kijken! Kortom: echt een aanrader.

Heerlijke wandeldagen (april 2011)

We hebben genoten van deze heerlijke wandeldagen! Geen enkele tegenvaller. Heel gezellige groep, prima verzorging, vooral eten was heerlijk, fijne gidsen in een prachtig gebied. We weten al niet eens meer dat 't ook nog even geregend heeft.

Geslaagde wandelvakantie (april 2011)

Denk terug aan een zeer geslaagde wandelvakantie van half tot eind april 2011 bij Dolf en Phine op Quinta do Pomarinho. Schitterende wandeltochten gemaakt met uitstekende begeleiding en verzorging. Dolf, Phine veel dank!

Ervaringen van de groepswandelreis (december 2011)

Ola boa tarde Phine en Dolf,
Ja hoor, vrijdag 6 januari om 22:30 uur weer gezond en wel de voordeur van Hof van Oxford geopend. Nederland heette ons op vrijdag welkom met een koude wind; op zaterdag met druilerig en somber weer. Het weerzien met mijn kinderen en kleinkinderen op zaterdag en zondag was warm en gelukkig. Als eerste:  mijn dank voor de bijgeleverde kaart van het natuurpark.
Vervolgens de ervaringen van de groepswandelreis in kort en krachtige vorm:

  1. De wandeltochten werden uitstekend begeleid.
  2. De lengte van de wandeltochten was voldoende, mede door de stijgingen en dalingen en de type wandelpaden. Wel zou op de website de moeilijkheidsgraad c.q. de zwaarte van klimmen en dalen wat meer aangegeven kunnen worden.
  3. De wandelomgeving was bijzonder; indrukwekkende vergezichten, afwisselende natuur en de paden gaven het besef van een steeds voortgaande historie met daarbij de tijdelijkheid van de mensen.
  4. Het weer was precies wat je graag zou willen in deze periode: overdag zonnig en daardoor uitnodigend om de hele dag buiten te zijn. Zelfs een dag met wat mist maakt dat je daardoor ook een indruk krijgt van Portugal in de winterperiode
  5. Het verblijf op Quinta do Pomarinho was warm en gaf het gevoel welkom te zijn.
  6. Het natuurvriendenhuis bracht alles wat passend is voor een verblijf dicht bij de natuur. Het bed sliep voortreffelijk en er het huis werd goed verwarmd tijdens de koude avonden/nachten.
  7. Van het eten heb ik elke dag weer  genoten; de aanwezigheid van de gastvrouw en/of de gastheer bracht een huiselijke en gezellige sfeer.
  8. De oudejaarsviering  was een goede keuze en prettig om mee te maken hoe in Portugal in een klein stadje oud- en nieuw werd gevierd. Jammer dat Phine ontbrak!
  9. De zorg die aan en tijdens deze groepswandelreis was en werd besteed was voortreffelijk.
  10.  De samenstelling van de groep is niet te beïnvloeden en behoeft m.i. geen ervaringsoordeel. In zijn algemeenheid kan ik aangeven dat er voldoende plezier was en gelachen werd.

Nogmaals wil ik mijn dank uitspreken voor alle goede zorgen en ik kijk met veel plezier terug op mijn verblijf in Portugal met name op de Quinta do Pomarinho.

Tot slot wens ik jullie beiden een goede reis naar Nederland en een ontspannen verblijf samen met familie en/of vrienden in Didam en Doetinchem e.o..
Tot ziens!  Lieve groet, Josée

Geweldige plek (juni 2010)

Een uitermate vriendelijke ontvangst. Geweldig uitgezette en goed gemarkeerde wandelingen. Een geweldige stek om te staan. Dichtbij het stadje Castelo de Vide en toch midden in de natuur. Het waren 5 geweldige dagen!
Piet van Dam

Geweldig! (juni 2010)

De voorzieningen zijn netjes en goed onderhouden, het terrein is wijds en rustig. Het Natuurvriendenhuis is knus ingericht en van alle gemakken voorzien. De sfeer is er gemoedelijk en gastvrij. De omgeving is geweldig, wat een rust, ruimte, prachtige natuur, mooie zonsondergangen en schitterende sterrenhemel. Prachtige wandeltochten gemaakt onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids!

Elke dag op pad (april 2009)

Pomarinho is een heel mooie plek in een prachtig natuurgebied. We zijn blij het op internet gevonden te hebben! Het appartement was een fijne plek om vanuit te vertrekken en weer thuis te komen. Elke dag liepen we (één keer fietsen) door het weidse landschap met de bloeiende brem, de geurende rock roses en lavendel. Fijn dat we na onze wandeldag bij jullie aan konden schuiven voor de maaltijd. Vol van indrukken gaan we morgen weer terug naar Nederland. Hartelijk dank Dolf en Phine voor jullie goede zorgen en gastvrijheid!
Anne en Harry

Je komt steeds weer terug (januari 2009)

In januari hebben we een maand in het ronde huisje 'Casa Redonda' gelogeerd. We hadden slecht weer, maar gelukkig hadden we de houtkachel. Het plaatsje Castelo de Vide is de moeite waard en ligt op 5 minuten met de auto of op vijf kwartier te voet binnendoor over mooie paden. Zo gauw de zon schijnt kun je heerlijk buiten zitten. Je kijkt uit over een heuvelachtig landschap met grote stenen (megalieten). Je kunt er fantastisch wandelen, er zijn diverse wandelroutes. Als je er een keer geweest bent, kom je er steeds weer terug!
Mies van Westen

Ons plekje (juli 2008)

Wat was het fijn om deze plek voor 5 dagen ‘de onze’ te mogen noemen. We waren snel gewend aan het dagritme. Vroeg op, wandeling maken, middagdutje, zwemmen, lezen, niksen en ’s avonds de zonsondergang bekijken. Volkomen onverwacht hier terechtgekomen maar de moeite waard om nog een keer terug te komen!
Astrid en Ben

Wat een eer (maart 2008)

Wij hadden de eer om de eerste huurders te zijn van de nieuwe, prachtige en van alle gemakken voorziene studio Tijmen. We hebben genoten van de gastvrijheid en adviezen m.b.t. de prachtige wandeltochten waarvan wij ook erg hebben genoten. Wij denken met veel plezier terug aan het verblijf op Pomarinho.
Jos en Tine Krijnen

Mooie wandelingen (juni 2007)

Dolf en Phine, jullie hebben ons voortreffelijk geholpen bij het uitzoeken van de wandelingen. Deze waren allemaal mooi en goed aangegeven. Soms hebben we het pad even moeten zoeken maar dat hoort erbij. Bijzonder waren de ooievaars in Spanje. De wandeling rond Galegos vonden wij het allermooist! We hebben twee weken heerlijk wandel- en fietsweer gehad. De omgeving is erg mooi en het uizicht vanuit het ronde huisje wisselt elke ochtend, middag en avond. Bedankt voor de heerlijke tijd!
Bertha en Bert

Wandeltiendaagse (mei 2007)

Ik heb een heerlijke wandeltiendaagse gehad en daarna een paar daagjes rust. Lekker en gezellig gegeten, prima geslapen in het huis en het ronde huisje. Leuk om beide te hebben meegemaakt. Erwin en Inge dank jullie wel voor de leuke en mooie wandelingen. En de diverse kleine attenties die deze vakantie een extra tintje geven. Een zeer goede eerste ervaring met Portugal!
Suzanne

Voor herhaling vatbaar (april 2007)

Het was voor ons de eerste echte wandelvakantie met een groep. Zeker voor herhaling vatbaar! Jullie doen er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Mooie wandelingen, heerlijk eten en veel gezelligheid.
Johan en Wijnie

Warm wandelhart (september 2006)

Wat hebben wij genoten van jullie gastvrijheid en de heerlijke Pomarinho entourage! De wandelingen waren prachtig en verzorgd. Dolf en Phine, het is ons duidelijk dat jullie je gasten een warm (wandel)hart toedragen. Het zijn hete dagen geweest maar desondanks hebben we schitterend gelopen. Erwin en Inge, jullie zijn de kanjers van de quinta.
Fam. Nagelmaeker

Vele wandelingen (april 2005)

We hebben genoten van het schitterende uitzicht en van de vele wandelingen die we hebben gemaakt. Wat een heerlijke plek om te kamperen!
Fam. Steijn

Koeien, kikkers en krekels (maart 2005)

Elke keer als ik thuis kwam in Casa Redonda voelde ik me warm ontvangen door de sfeer van dit kabouterhuisje. Wat een zalige plek was dit om ’s ochtends wakker te worden met het bellen van de koeien. En ’s avonds thuis te komen met het gekwaak van de kikkers en het getjilp van de krekels. Prachtige afwisselende wandelingen gemaakt in een ontluikende natuur. Dolf en Phine, hartelijk bedankt voor de gastvrijheid!
Jessica Swartberg

« Terug naar wandelen

Lees ook andere ervaringen van gasten

Uw ervaring toevoegen?

Uw ervaring delen met potentiële gasten? Vul het onderstaande formulier in!

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.



Verzenden

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Onze vakantie nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u in!

Quinta do Pomarinho   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   (00351) 965 755 341   |   info@pomarinho.com