Ervaringen van gasten met het Natuurvriendenhuis

Hieronder vindt u enkele ervaringen van voormalige gasten van het Natuurvriendenhuis op Quinta do Pomarinho.

Natuurvriendenhuis Alentejo Portugal

 

Supercamping voor mensen die van natuur houden(augustus 2017)

Wij verbleven 3 weken met onze 4 kinderen leeftijd tussen de 6 en 9 jaar in het vriendenhuis en hebben een super vakantie gehad hier. Kinderen konden zich heerlijk vermaken in t zwembad, meertje en de vele natuurlijke speelplekken die het 25 hectare terrein rijk is. In de omgeving kun je heerlijk wandelen en zwemmen in riviertjes en het stuwmeer, ook zijn er vele mooie kastelen en burchten te bezichtigen, ontelbare historische bouwwerken tegen te komen en is de Portugese wijze van leven ontspannende voor ons uit het 'snelle' NL. Chantal en Boris

Een droomplek(mei 2017)

Wat hebben we hier genoten 10 dagen lang. Bij aankomst krijg je een infopakket en gids met wandelingen in het Nederlands. Die mag je bij je houden tot je weer weg gaat. Dit is een verrukkelijk camping, vogelrijk en s'nachts tijdens de zang van de Nachtegalen kijken naar de mooiste sterrenhemels die ik ooit gezien heb. Dolf zorgt uitstekend voor zijn gasten en heeft ons super geholpen met autopech. De regio is prachtig, na een aantal maal Extremadura voor vogels kijken, snap ik niet waarom ik daar geweest ben. Hier is zoveel meer te zien in een groter gebied. Voor vogels moet je echt rond deze camping zijn en het natuurpark van São Mamede, direct achter de camping. Eerste week zaten we al op de 80 soorten. Prachtige wandelingen mogelijk vanaf de camping en zelfs fietstochten zijn goed te doen. We hebben genoten van de toertochten in de omgeving. Must see is zeker Marvão en Castel de Vide. Op zaterdag geweldige groente/rommel/antiek markt in Estremoz. Wel wat verder rijden maar zeker de moeite waard. Dolf een droomplek heb je daar gecreëerd. Dank voor alles. Lean en Marella Smits

Een week op Quinta do Pomarinho (mei 2016)

In de meivakantie konden we eigenlijk niet in het huis omdat er een wandelgroep was. We hadden het geluk dat er op het laatste moment nog een kamer vrij was en we mochten inschuiven. We hebben ervan genoten. Een heerlijk, gezellig en comfortabel, verzorgd en goed uitgerust boerenhuis. Ik voelde me er gelijk helemaal thuis. Samen met de andere 'bewoners'ging het er gemoedelijk aan toe. Omdat er voor de wandelgroep gekookt werd door de Portugese kok Selma was er de mogelijkheid aan te schuiven bij heerlijke warme maaltijden. Prachtige portugese gerechten onder andere een salade van Yucabloemen. Een feestje als je de hele dag hebt gewandeld ( en anders ook). Dolf is een echte gastheer die het het zijn gasten zo aangenaam mogelijk probeert te maken! Fijn dat er nu helpende handen bij zijn gekomen, het lijkt me een hele klus om alles zo mooi te onderhouden en verzorgen. Pomarinho is een prachtige uitvalsbasis voor zeer afwisselende en spannende, goed gemarkeerde wandelingen. Wat een bloemen en vogels in het voorjaar, ik kwam oren en ogen te kort! Castelo de Vide is een leuk plaatsje op loopafstand (uurtje). Ik ga graag nog eens! Willy Meijer

Met 6 vrienden wandelen vanuit Natuurvriendenhuis (mei 2014)

Van 09 mei tot 16 mei 2014 verbleven wij, met 6 vrienden, in het zeer gezellige en prachtig gelegen natuurvriendenhuis van Quinta do Pomarinho. Vanaf dag 1, na een zeer warme ontvangst, voelden wij ons onmiddellijk thuis. Onze reis startte met de verkenning van Castelo de Vide. Een mooi stadje met bijhorende burcht. De volgende dagen werden een aantal uitgestippelde wandelingen gemaakt, variërend van 13 tot 20 kilometer. Allemaal in een schitterende natuur en in deze tijd van het jaar waren de dagen nog niet zo héél warm. Dolf bezocht ons iedere avond om naar onze wensen te vragen. Dit hebben wij zeer gewaardeerd. Zo kregen wij kaarten, plannen en uitleg mee om de wandelingen rond Marvao en Castelo de vide te doen. Ook een rit tot aan het stuwmeer of de broedkolonie van de gieren behoorde tot de toppers. Na de nodige inspanningen, hadden wij meer dan de kans om te genieten van de ontspanningsmomenten. Het lekkere ontbijt en avondeten smaakte ons iedere dag. Veel zaken hadden wij nog nooit gegeten, maar ze smaakten even lekker. Vooral de geit dan. Het beste bier van Portugal diende dus niet om eten door te spoelen maar om erna gewoon te genieten. Elke dag werd de koelkast ook ruimschoots aangevuld, waarvoor onze oprechte dank. Er is nog zoveel te vertellen over dit wondermooie natuurgebied. Wat ons vooral bijblijft is de grote verscheidenheid aan vogels, de wondermooie natuur en de hartelijke ontvangst. Dit laatste is alleen mogelijk doordat daar een sterk team achter zit. Bedankt aan iedereen en misschien tot de volgende keer. Met vriendelijke groeten, De wandelaars.

Kortom, we komen terug! (juli 2012)

’s Morgens vroeg er op uit!!! Als we iets geleerd hebben tijdens onze fijne vakantie van 19/7 tot 2/8 2012 in het enige Portugese natuurvriendenhuis Pomarinho is het wel dat je te voet of per fiets ’s morgens vroeg (uur of 7, niet ontbijten, onderweg brood opeten) er op uit moet, wil je een halve dag op sjouw kunnen. Overdag varieerde de temperatuur van 35 tot 38 graden, maar in de ochtenduren kon het aardig koel zijn en had je volop energie om iets te ondernemen. Na het middaguur was het verstandig om kalm, héél kalm aan te doen: het zwembad van Pomarinho, Portalegre of Castel in en/of lekker lezen. De eet- en drinkvoorraad in het winkeltje – van kaas en eieren tot heerlijke jam en van koele witte wijn en bier tot vloeibaar fruit en te bestellen brood – was altijd een welkome aanvulling op de boodschappen uit de ruim gesorteerde super in Castel. Naast het wandelen en fietsen vanaf Pomarinho, met prima te volgen op papier beschreven tochten, was het vervoer tegen een vergoeding naar een dorp of speciale plek met het busje door Dolf een kans om de mogelijkheden uit te breiden. Wij deden dat naar het prachtige Marvao en de grensplaats Beira. De terugtocht was dan eenvoudig en niet al te duur te maken met een taxi. Voor ons was deze vakantie een en al ontspanning, de inspanning inbegrepen. Nooit hebben we zoveel gelezen. En dat weer: nooit ’s morgens naar de lucht kijken of het misschien ging regenen, dus ook nooit regenjasjes mee, altijd zon in het kwadraat. En die vogel(tje)s!!!! Nooit meer soorten en kleuren bij elkaar gezien, van de kleurige bijeneter tot de wielewaal, van de ooievaar tot de zwaluwen op de electriciteitsdraden bij het raam. Vaak het geluid van de koekoek veraf of dichtbij. Van die in de zon dromende adder met zwarte zig-zagstreep op z’n rug schrokken wij net zoveel als hij van ons: wég was ie. Sindsdien keken we wel ánders naar de graspaadjes. Het jonge vosje dat tegen de avond steeds weer op z’n kont bij het hondenhok ging zitten, klaar om te spelen met de honden. Terug in Nederland missen we de geur van eucalyptus, kokos, lavendel en citroengeranium. Kortom, we komen terug Dolf en Phine! Vermoedelijk in het voor- of najaar.

Geweldig (juni 2010)

De voorzieningen zijn netjes en goed onderhouden, het terrein is weids en rustig. Het Natuurvriendenhuis is knus ingericht en van alle gemakken voorzien. De sfeer is er gemoedelijk en gastvrij. De omgeving is geweldig, wat een rust, ruimte, prachtige natuur, mooie zonsondergangen en schitterende sterrenhemel. Prachtige wandeltochten gemaakt onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids!

Phine en Dolf kwijtgeraakt aan een paradijs (april 2009)

Zowel de eigenaren als de plek kregen een toegevoegde waarde door het speciale gevoel dat ik kreeg, 6 jaar geleden, bij ons eerste bezoek. De kurkeik bij het Roundhouse vervult je met rust als je er voor open staat. Het dakterras van het Natuurvriendenhuis Casa Antiga geeft een waanzinnige aanblik van de zonsondergang over de vallei. Het gezamenlijk nuttigen van een avondmaaltijd, op onnavolgbare wijze bereid door Dolf, zorgt voor een streling van de smaakpapillen. De omgeving biedt veel cultuur en natuur; maar ook een dag Pomarinho aan het meer, met een goed boek/glas wijn geeft je het ultieme vakantiegevoel. Een plek reeds uitgekozen door prehistorische bewoners moet de moeite van het bezoeken waard zijn!
Robert & Anna Maria

Ontzettend veel plezier (mei 2008)

Twee heerlijke weken in een schitterend gebied. Wat hebben we een plezier gehad en mooie wandelingen gemaakt. Ontzettend gelachen om vier vrouwen die een kachel proberen aan te maken. Verder de gezellige maaltijden. Eerst in de kamer met een tafel, toen in de keuken en later weer met beide tafels in de woonkamer. Tot slot buiten en het allerlaatste in de informatieruimte. Met z’n dertienen was het een ware gezellig sfeer. Ook de lekkere wijnen droegen bij aan de feestvreugde. Al met al hebben we het reuze naar onze zin gehad en is dit voor herhaling vatbaar!
Fam. Keulen, Backx, Sengers en Veenstra

Warmte en aandacht (april 2008)

Alleen aankomen in Castelo de Vide en meteen met een warme omhelzing worden begroet als je uit de bus komt. Met het busje naar het landgoed van Pomarinho rijden. In Casa Antiga binnenkomen en de rest van de wandelgroep ontmoeten. Met een wijntje rond de open haard en aan de heerlijke dis. Een lekker bed. En dan al die prachtige wandelingen... Onder leiding van een kenner. Alleen maar letten op je voeten en verder genieten van de natuur, vogels, vale gieren, schone lucht en bloemengeuren. We zijn super verwend met heerlijke maaltijden, warmte, aandacht, informatie. Dit gun je iedereen!
Marius

Afwisseling (november 2007)

Harde wind en dan weer niet. De kachel aan, noten zoeken, olijven plukken, wandelen in verlatenheid. En nu maar terug naar de drukte. Helaas!
Rob en Marieke

Platteland (oktober 2007)

Twee weken logeren op het platteland in Portugal. Voor ons een nieuwe ervaring. Landschappelijk is het hier prachtig met de flora, historische en prehistorische elementen. Dit biedt op een breed terrein geweldige mogelijkheden. De sfeer is hier warm en vriendelijk, waarin het goed toeven is. Lieve Dolf en Phine, bedankt voor alles!
Fam. Calsbeek

Bijzondere gastvrijheid (juni 2007)

’s Morgens vroeg gaat de deur van Casa Antiga zachtjes open. Er worden verse broodjes op tafel gelegd. Als we zitten te ontbijten komt Dolf weer langs. Hij brengt ons vrijdag naar de vale gieren route in Spanje. Een groter plezier kun je twee vogelaars niet doen! Het houtvuur na een regendag bracht warmte. Het zwembad een dag later koelte onder een brandende zon. Heel veel dank voor jullie bijzondere gastvrijheid!
Heleen en Henk

Heeeel erg genieten (maart 2006)

Wat een heerlijke plek om tot rust te komen. Ik heb het hele huis voor mezelf en geniet daar heeeel erg van! Als ik terugkom van het wandelen is de kachel aan, het vuur is heerlijk. Het bed slaapt lekker. Alleen het afstapje in mijn slaapkamer is lastig ’s nachts. Ik heb genoten, bedankt voor alles!
Tille

Kachel aan en cocoonen (november 2005)

Een week Pomarinho. We hebben genoten van de rust, mooie vergezichten en leuke dorpjes in de omgeving. De laatste dagen toen het regende en de wind om het huis gierde, waanden we ons op Wuthering Heights. Kachel aan en cocoonen maar! Dolf en Phine, bedankt voor jullie hulpvaardigheid en hartelijkheid. Het ga jullie goed!
Jeanne en Frits

Een thuis (april 2004)

Een thuis in de Alentejo is dit. Een hele fijne plek en een lieve ontvangst. Het waren maar een paar dagen maar we hebben er van genoten. Onze kinderen vonden het meertje geweldig leuk. Veel succes en geluk in dit leukste stadje van de hele wereld.
Sisca en Pieter

Fijn huis (juni 2003)

Bij het oprijden van de quinta voelden we ons meteen al thuis. De ontvangst van Dolf en Phine was allerhartelijkst. Het verblijf in het natuurvriendenhuis heel prettig. Prima je eigen gang gaan en weten dat je altijd Dolf iets kunt vragen. Bedankt voor het fijne verblijf!
Ellie en Erik-Jan

 « Terug naar Natuurvriendenhuis

Lees ook andere ervaringen van gasten

Uw ervaring toevoegen?

Uw ervaring delen met potentiële gasten? Vul het onderstaande formulier in!

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.



Verzenden

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Onze vakantie nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u in!

Quinta do Pomarinho   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   (00351) 965 755 341   |   info@pomarinho.com