Ervaringen van gasten met het huisje

Hieronder vindt u enkele ervaringen van voormalige gasten van Quinta do Pomarinho die in het ronde huisje 'Casa Redonda' verbleven.

Huisje Portugal

Onvergetelijk! (juni 2016)

Wat een heerlijk rond huisje op een bijzondere plek, onvergetelijk! De knusse eenvoud, de gemoedelijkheid, de grassen de bloemen en kruiden. Het zachte klingelen van de bellen. De slang, de hagedissen de vele vogels, vlinders en insecten. Het wandelen, het helemaal tot rust komen. De geuren, het uitzicht, de ondergaande zon en de opkomende maan die tegelijk het huisje verlichten totdat de sterren het over nemen in de donkere nacht... Heel erg bedankt, Karien & Marlies.

De ultieme vakantieplek gevonden (augustus 2014)

Eindelijk een ultieme vakantieplek gevonden! Vooral de stilte, nou ja, geen menselijke geluiden, hooguit in de verte. En dan toch de hele sfeer van kamperen, natuur, uitzicht, buiten koken, heel veel buiten zijn…We hebben genoten! Elf dagen van luieren, genieten, wandelen en…zwemmen. Het zwembad van Castelo de Vide was heerlijk met de warmte. Heerlijk gewandeld, ook de wandelingen rond Nisa zijn prachtig en zeer goed bewegwijzerd. We hadden het voorrecht hier te zijn terwijl het muziek- en dansfestival Andanças plaatsvond. Heel bijzonder zóveel Portugezen “in eens”, zo´n heerlijke sfeer, lekker dansen, samen zijn. En dat in onze achtertuin, dat gevoel hadden wij. Er valt nog veel meer te wandelen en ervaren maar, zeggen wij dan…er moet altijd iets zijn om voor terug te komen. Dolf & Phine bedankt voor deze mooie plek en alle goeds met jullie werk. Hartelijke groeten, Inge bakker & Hans Keijzer – Glimmen - Groningen

Een paradijsje en helemaal voor ons zelf (april 2014)

Drie nachten mochten we verblijven in het mooie Casa Redonda. Wat een paradijsje! Een geweldig plekje, helemaal voor ons zelf. Wat een uitzicht, wat ´n rust, met alleen ´t geluid van kwakende kikkers en fluitende vogels, de roep van de koekoek. Wat een mooie zonsondergangen en heldere sterrenhemel. Wat zijn jullie aardige mensen Dolf & Phine.Dank jullie wel dat we hier mochten zijn en hartstikke bedankt dat Jolijn hier mocht “logeren” en dat jullie zo goed voor haar hebben gezorgd, zodat zij een geweldige tijd hier heeft gehad. Groetjes Mart – Jeanne

Verrast en beduusd (maart 2014)

We komen laat op de avond aan op Pomarinho. Dolf wijst mij de weg naar Casa Redonda. Ik ben verrast en beduusd door de schoonheid van dit unieke huisje. Het is misschien een beetje “a shame” dat ik alleen in dit mooie bijzondere huisje bivakkeer, maar ik geniet er volop van! De wandelingen in deze mooie omgeving zijn prachtig; het verblijf op Pomarinho heeft mij goed gedaan. Groetjes en liefs, Hanneke.

Magisch (november 2013)

Lieve, lieve Phine & Dolf. Aankomen als vakantiegast bij Casa Redonda was magisch! Wat een rust, het enige dat je hoort zijn de vogels en de koeienbellen en het ritselen van de blaadjes. Daar hebben wij enorm van genoten! Heel erg bedankt dat wij hier op dit zalige plekje mogen verblijven. Liefs en dikke kus van Isaï & Emely

Er is één plek waar je één kunt zijn met de onmetelijke natuur (oktober 2013)

Spiritueel kun je niet worden. Dat ben je gewoon. Want hoe je het ook wendt of keert, je maakt deel uit van het grote geheel. En als er één plek is, één moment, waarop je dat kunt voelen, dan is dat ´s avonds bij zonsondergang, als je op het stenen bankje van Casa Redonda zit en één voor één de talloze sterren aan het hemelfirmament ziet verschijnen. Wat wil je nog meer dan één zijn met de onmetelijke natuur. Dank je wel aarde. Dank je wel wereld. Dank je wel, Dolf en Phine, dat jullie je prachtige plek met anderen, met ons willen delen. Marianne en Henk Verschoor

Véél te kort, maar erg genoten (3-7 juli 2012)

Véél te kort, maar erg genoten, van rust, zonsondergangen, uitzicht, boomkikkertje dat ons steeds verraste in de douche of wc., hagedisjes, hard werkende mieren. Mooie rondwandeling Vale de Serão waar de vele ijsvogeltjes ons begeleidden, zodat we de hitte bijna vergaten. Bij de geiten in de wei gerust te midden van de bloeiende munt, nog veel bloeiend ridderspoor en gele toortsen.
Heel fijn de gedocumenteerd info’s en de verzorging tot in de details.
Bedankt Phine en Dolf. We komen zeker nog een keer terug.
Hammie en Dorothé, Arnhem

Volkomen uitgerust (11 juni 2012)

Beste Phine & Dolf. We hebben genoten!
De ontvangst, het huisje, voetbal kijken in Casa Benfica met het “Oranje legioen”, het aansluitende etentje, het was allemaal geweldig. Gegeten in Café Oasis bij het stuwmeer, Portugees gekakelt met de locale ingezetenen, gelezen.
Volkomen uitgerust en met een goed gevoel stappen we dadelijk in de auto Noordwaarts. Tot een volgende keer. Até proxima, em breve.
Jan Willem Dam & Marion Keerer.

Geheel onverwacht kregen wij Casa Redonda (1 tot 8 juni 2012)

Dolf & Phine bedankt voor deze mooie week. Geheel onverwacht kregen wij in eens Casa Redonda. Nou prima hoor. We vonden het meteen super. We hebben veel gewandeld en 1 dag heerlijk gefietst. We kijken nu naar eens schitterende zonsondergang. Schitterend!
We zagen everzwijnen, kikkers, schildpadden, vosje, hop, wielewaal etc…..
En op ons bord bij restaurant Oasis hert en karper.

Echt een vakantie om door te vertellen en om niet te vergeten.
Groetjes Rinus en Inge, Eindhoven.

Dank voor de zorg en de aandacht (mei 2011)

Casa Redonda was een week lang ons huis. We hebben genoten van de vergezichten rondom, de bloemen, die we met het plantenboek van Phine een naam wilden geven, de rust, de vogelgeluiden en het gekwaak van de kikkers. Bij het meertje zagen we een ijsvogeltje.

S`Nachts stilte, volkomen duisternis en een hemel vol sterren. En dan de mooie wandelingen die we van hieruit gemaakt hebben. Het was een fantastische vakantie.

De bloemen die direct rond om het huisje stonden waren (volgens ons):
Glodiolus palustris (rood), iris xiphium (blauw), tolpis barbata (licht geel met purperen hart), anthericum liliago (grote graslelie), distel galactites tomentosa, zachte ooievaarsbek (rose/paars), kamille, tuberaria gruttata (gevlekt zonneroosje), gele ganzenbloem (in grote hoeveelheden) en daarnaast vele soorten grassen!!

Dank voor de zorg en aandacht om ons zoveel mogelijk te laten zien in dit gebied. Adie & Jelleke, Arnhem

Het echte leven (mei 2010)

In Casa Redonda observeer je het echte leven. Zoals het is. In al zijn eenvoud, met de bergen, de bomen, de vogels, de luchten en de bloemen. We laten het verarde drukke leven dat we in Nederland leven hier achter ons. Hoe bestaat het dat je je zo verbonden kunt voelen met een plek op aarde. Dolf en Phine, jullie maken het ons mogelijk om dit te beleven!
Henk en Ineke

Privacy in prachtige omgeving (juli 2009)

Dit huisje op de Quinta do Pomarinho is fijn om te verblijven als je op zoek bent naar rust en privacy. Het eenvoudige ronde Afrikaanse huisje is een koele plek om je op het heetst van de dag in terug te trekken. Het huisje ligt achter de camping en is bereikbaar via een klein paadje. Het heeft een klein gasstel en beschikt over een koelbox. Als je geen geoefende wandelaar bent is het raadzaam om in het bezit van een auto te zijn, omdat de Quinta op een afstand van 7 kilometer van het dorp ligt.
Agnes

Lekker afgelegen plekje (april 2009)

Casa Redonda (het ronde huis) ligt op enige afstand van de rest van de bebouwing van het landgoed Pomarinho. Nadelen: 30 meter lopen naar douche/toiletgebouw en maar een beetje elektriciteit. Wel genoeg ruimte in het huis en eromheen een zee van ruimte. Mooi wandelgebied, paar fraaie stadjes en dolmens. Geen idee of het ook zo rustig is bij het huisje als er veel kampeerders zijn op dit deel van het 'recreatieterrein'.
Kees van Tol

Een fantastische plek in een rustig gebied... (januari 2009)

In januari hebben we een maand in het ronde huisje 'Casa Redonda' gelogeerd. We hadden slecht weer, maar gelukkig hadden we de houtkachel. Het plaatsje Castelo de Vide is de moeite waard en het ligt op 5 minuten met de auto en op 5 kwartier te voet binnendoor over mooie paden. Zo gauw de zon schijnt kun je heerlijk buiten zitten. Je kijkt uit over een heuvelachtig landschap met grote stenen (megalieten). Je kunt er fantastisch wandelen, er zijn diverse wandelroutes. Als je er een keer geweest bent, kom je er steeds weer terug!
Mies van Westen

Overweldigend (augustus 2008)

We hebben genoten van een bijzondere plek, zo prachtig gelegen in de natuur. De overweldigende rust, de prachtige zonsondergangen, de weidsheid van het landschap dat er steeds weer anders uitzag door het wisselende licht. We zullen het niet gauw vergeten... En vooral als de avond viel en de krekels zich lieten horen en er verder geen ander geluid te horen was onder een heldere sterrenhemel was een weldaad. Ik heb de hop van dichtbij gezien en verder de bijeneter, ooievaars, een arend en prachtige vlinders. Dank voor deze ‘goddelijke’ plek! We hebben genoten.
Chris en Marco

Super (mei 2008)

We hebben 14 dagen in Casa Redonda doorgebracht. Het was in een woord fantastisch: de ruimte, de vrijheid en bovenal niet te vergeten de gastvrijheid van Dolf en Phine. Hun gastvrijheid en behulpzaamheid op de momenten dat het nodig is zullen we nooit vergeten.
Rijn & Trijntje

Natuur, rust en stilte  (april 2008)

Redondo is een ‘hutje op de hei’. Rondom natuur, helemaal vrij. Gewekt worden door koekoek en hop en vele andere vogels. Koeien- en schapenbellen. ’s Avonds zingt de nachtegaal. Bij helder weer is de sterrenhemel prachtig. Soms hoor je de wind loeien als in een hoorspel. Anders rust, stilte en bloemen rondom. Redondo is luxe kamperen. Kortom: wij hebben genoten.
Suus en Anton

Elke dag mooi weer (november 2007)

Na ruim 4 weken in Casa Redonda zit ons verblijf er bijna op. We hebben hier een fantastische tijd gehad. Elke dag mooi weer, het kon niet op. We hebben altijd buiten kunnen eten, genietend van het prachtige uitzicht. We hebben een aantal wandelingen gemaakt en prachtige dorpjes en stadjes bezocht. Vooral van Castelo de Vide konden we niet genoeg krijgen. Ook het olijvenplukken was leuk. Dolf en Phine, bedankt voor de fijne tijd!
Mies en Paul

Lekker actief (april 2007)

We zijn lekker actief geweest. Op aanraden van Dolf en Phine hebben we veel mooie tochten gewandeld. Ook hebben we per fiets de omgeving verkend. We zijn blij dat we hier kwamen in de lente. Al die bloemen maken onze honeymoon extra mooi. Ook het weer werkte voor het grootste deel van de tijd mee. Geen een keer echt nat geregend! Het huisje is eenvoudig maar prima. Elke keer als je de deur opendoet heb je een grandioos uitzicht!
Adine en Ton

Wat een... (november 2006)

Een paar dagen Pomarinho.
Wat een rust...
Wat een uitgestrektheid...
wat een uitzicht...
Wat een zonsondergang...
Wat een sterrenhemel...
Wat een fijne wandeling...
Wat een knus huisje...
Wat een gezellige maaltijd met elkaar...
En dan vergeten we haast de lieve honden!
Dolf en Phine, we vonden Pomarinho een geweldige ervaring!
Ton en Bep Donker

Tot rust komen (juli 2006)

Het was een bijzondere tijd in de ‘gele paddenstoel’. Lekker ontspannen, privé en tot rust gekomen. Omgeven door mooie vogels, insecten en natuur was dit echt de moeite waard!
Ronnie en Betty

Vroeg voorjaar (maart 2006)

Met sneeuw in Frankfurt weggevlogen. Stralende zon in Lissabon en 16 graden toen we aankwamen! Wij genieten van de mooie natuur, kleine plaatsjes en ossenkarren. Heerlijke de mimosa en brem die bloeien. De meidoorn met de verse groene blaadjes die zo goed smaken. De kleine viooltjes die bloeien. De natuur is al een stuk verder dan thuis. Het waren twee heerlijke weken.
Wil en Bernhard

Zonsondergangen (juni 2005)

Het absolute hoogtepunt van dit huisje: het uitzicht op de fantastische zonsondergangen. Elke dag weer anders. Heerlijk afgelegen huisje waarbij je echt het gevoel hebt midden in de natuur te zitten. Dolf en Phine, ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en ongelooflijke flexibiliteit waarmee jullie ons ontvangen hebben!
Jaap en Selma Thijs

Fietsen en wandelen (mei 2005)

Wij hebben hier een heerlijke week gehad in dit liefdevol gemaakte en ingerichte huisje. De zonsondergang, wind, het prachtige uitzicht en de volle maan waren mooi en fijn. Op de gehuurde fietsen van Dolf en Phine hebben we prachtige tochten gemaakt in de omgeving en ook wandelend is hier veel te beleven. Dolf en Phine zijn er op gericht om hun gasten een onbezorgde vakantie te geven en zijn daarin zeer gastvrij en attent. Veel dank daarvoor. Wij wensen iedereen die na ons komt een heerlijke vakantie!
Berend en Jos

Afrikaanse hut (november 2004)

Twee dagen is te kort hebben we ervaren. Genoeg wandeluitdagingen hier. Wie weet komen we nog terug. De Afrikaanse hut is inspirerend als je droomt om ooit nog zelf een huis te kunnen ontwerpen. Bedankt voor jullie gastvrijheid en openheid. Wie weet kunnen we jullie nog uitnodigen in Bennekom!
Cathrien en Jurriën

 « Terug naar huisje

Lees ook andere ervaringen van gasten

Uw ervaring toevoegen?

Uw ervaring delen met potentiële gasten? Vul het onderstaande formulier in!

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.



Verzenden

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Onze vakantie nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u in!

Quinta do Pomarinho   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   (00351) 965 755 341   |   info@pomarinho.com