Ervaringen van gasten met overwinteren

Hieronder vindt u enkele overwinterervaringen van voormalige gasten van Quinta do Pomarinho.

Overwinteren in Portugal Algarve of Alentejo?

De eerste maar zeker niet de laatste keer! (februari 2016)

Mijn 1e kennismaking met Pomarinho/Portugal is er een van elke dag een feestje! 4 maanden ben ik op deze prachtige locatie geweest en heb hier een fantastische tijd gehad. Volop wandelen in een prachtige natuur, die heel afwisselend is, met andere kampeerders die hetzelfde ervaren. Alles heel relaxed, alles mag en niets moet. De sfeer is heel goed en dat is in eerste instantie te danken aan Dolf die dit creëert door zijn leiding en steeds weer opnieuw met leuke ideeën komt. Zoals met elkaar koffie drinken, uit eten of met elkaar iets kokkerellen. Vele wandelingen zijn ter beschikking en informatie over dit gebied is onuitputtelijk. Dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer van mijn overwinteren. In november hoop ik terug te keren naar dit "stekkie" met weer fijne gezellige mede-overwinteraars. Bedankt dat dit mogelijk is gemaakt en tot ziens. Liefs Yvonne Streng

Mijn favoriete locatie! (februari 2016)

Sinds 2014 overwinter ik op deze paradijselijke locatie. Paradijselijk door de prachtige natuur, het heerlijke klimaat en -last but not least- de vriendelijke en gastvrije sfeer. De eigenaar Dolf - zijn motto : "Vrijheid, Blijheid " - doet er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken en de gasten organiseren vele gezamenlijke activiteiten zoals wandelen, samen koken en elke ochtend koffiedrinken. De omgeving nodigt uit tot wandelen en het mooie Castelo de Vide ligt op loopafstand. Kortom: dit is mijn favoriete locatie! Jan Rijpkema

Veel campings bezocht, maar Pomarinho is “de top” (mei 2015)

Na ongeveer 190 campings in 10 jaar tijd, hebben we nu de camping gevonden waar we in het vervolg gaan overwinteren. Op Pomarinho heb je vrijheid en ruimte en dat alles in een prachtige omgeving. We hebben afgelopen winter zes heerlijke maanden gehad met veel vriendelijke mensen en veel wandelingen. Op de camping heerst een sfeer van alles kan, bijna alles mag maar niets moet. We hopen nog veel winters op Pomarinho te mogen verblijven. Bedankt voor alles. Bert en Jannie Wennekes

Een aanrader voor andere overwinteraars (maart 2015)

Het was voor ons de eerste keer in Portugal wij wisten niet wat ons te wachten stond. Wat een hartelijke ontvangst door de eigenaars Dolf en Phine En wat een rust en ruimte in een schitterende natuur Wij zullen ook de andere overwinteraars en gasten niet vergeten door hun hebben wij leren wandelen en elkaar verwennen. Er zijn diverse wandelroutes in de mooie Alentejo te Genieten. Deze camping is zeker een aanrader voor overwinteraars en ook voor gasten voor een kortere periode. Henk en Rita Valk 

Pech moet onze camper (februari 2012)

Overwinterings plannen werden de kop in gedrukt doordat er problemen aan onze camper op traden. De camper moest terug naar Holland. Maar….we probeerden er toch wat van te maken en dat lukte prima in dit prettige huisje, waar onze honden Josje en Famke welkom waren. Het was fijn en gaf ons de mogelijkheid om de teleurstelling m.b.t. het niet kunnen naleven van onze plannen een plek te geven. We komen zeker terug, want het is hier goed toeven.
John Achterberg, Joke Rauwhorst en Famke + Josje

Marokko, Spanje en weer op Pomarinho (januari 2012)

Beste Phine & Dolf
Na een rondreis door Marokko een tijdje in Spanje en nu in Portugal op jullie camping beland. Heerlijk weer, mooie wandelingen en gezellige mensen en goede voorzieningen.

Heel anders was het in 2004, zwart geblakerd door de brand, met nieuwe olijfbomen beplant o.a. van Rosario. We hebben naast de bouwval, nu appartementen en riant toiletgebouw, gestaan onder de oude door de brand gespaarde olijfboom gestaan. (we waren de enige gasten) gelukkig hebben jullie het gered. Bij volgende winterreizen zullen we Pomarinho zeker nog eens aandoen.
Groeten Freddy en Maarten Arends

Derde overwinterseizoen (januari 2012)

Beste mensen, het is voor mij het derde overwinterseizoen op Quinta do Pomarinho en het bevalt mij nog steeds heel goed. De rust en uitstraling is geweldig. Ik kom mensen tegen die ik in deze tijden heb ontmoet, maar ook mensen die ik nog nooit heb ontmoet,maar toch is er weer een klik van saamhorigheid. De gastvrijheid die ik hier meemaak Rust en Ruimte soms wat onrustig, maar dat komt door de lol van een of andere grap of grol!!  Verder zeer tevreden over de sanitaire voorzieningen. Helaas is het in Nederland met het weer niet zo gunstig,maar daar kunnen wij toch niets aan veranderen(het enige wat ik kan ,is morgen de korte broek maar weer is fffn aandoen. Groetjes Lambert

Wij komen terug (februari 2011)

We zijn van eind februari tot eind maart op Quinta do Pomarinho geweest. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad en hebben ons geen moment verveeld. Met dank aan Phine en Dolf, die altijd met ons hebben meegedacht wat we zoal konden doen. We komen zeker nog eens terug.

Fantastische plek (januari 2010)

Ondanks het mindere weer van de afgelopen periode hebben we toch volop genoten van de schitterende omgeving. Er is volop gelegenheid voor mooie uitgezette wandelroutes en het bezichtigen van mooie oude stadjes. Een cultureel avondje of het organiseren van wandeltochten en ´s avonds met de groep een hapje gaan eten is voor de gastheer en gastvrouw geen enkel probleem. De 2 maanden die wij in appartement 'Tijmen' mochten verblijven zijn dan ook omgevlogen! Dolf en Phine onze dank daarvoor.

Een fantastische plek in een rustig gebied... (januari 2009)

In januari hebben we een maand in het ronde huisje 'Casa Redonda' gelogeerd. We hadden slecht weer, maar gelukkig hadden we de houtkachel. Het plaatsje Castelo de Vide is de moeite waard. Het ligt op 5 minuten met de auto en op 5 kwartier te voet binnendoor over mooie paden. Zo gauw de zon schijnt kun je heerlijk buiten zitten. Je kijkt uit over een heuvelachtig landschap met grote stenen (megalieten). Je kunt er fantastisch wandelen, er zijn diverse wandelroutes. Als je er een keer geweest bent, kom je er steeds weer terug!
Mies van Westen

Geslaagd en ongedwongen (november 2008)

Onze eerste kennismaking met een SVR-camping mogen we gerust geslaagd noemen. De ontvangst, de belangstelling en de hulpvaardigheid hebben ons getroffen. Verblijven op de camping is plezierig, het ongedwongen met elkaar omgaan en het advies over de wandelmogelijkheden hebben wij als prettig ervaren. De wandelroutes dagen je uit om de omgeving te verkennen en ze zijn goed bewegwijzerd. Na ruim 4 weken gaan we verder op onze trektocht door Portugal. Bedankt voor alles!
Jan en Tiny

We voelen ons thuis (januari 2007)

Wij hebben jullie adres via de SVR. Het is hier zeer mooi, je kunt hier heel mooi wandelen en struinen. Wij hebben een paar mooie weken samen met jullie gehad en genoten van jullie gastvrijheid. Het weer was heerlijk. Veel zon, geen regen en weinig wind. Echt weer om te overwinteren. Wij voelen ons hier thuis. Heerlijk gewandeld. Als jullie boodschappen gingen vroegen jullie altijd of we iets nodig hadden. We hebben samen wat klusjes gedaan, vuurtje gestookt, deuren geschaafd en water gehaald. Bedankt voor jullie goede zorgen. We zijn bllj dat we jullie hebben leren kennen en hopen elkaar nog vele malen te zien!
Henk en Ria

 « Terug naar overwinteren

Lees ook andere ervaringen van gasten

Uw ervaring toevoegen?

Uw ervaring delen met potentiële gasten? Vul het onderstaande formulier in!

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.



Verzenden

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Onze vakantie nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u in!

Quinta do Pomarinho   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   (00351) 965 755 341   |   info@pomarinho.com