Ervaringen van gasten met de camping

Hieronder vindt u enkele ervaringen van voormalige campinggasten van Quinta do Pomarinho.

Kamperen Portugal met caravan

Zin om weer te keren (december 2016)

Ook al is het lang geleden (najaar 2013) dat we bij jullie passeerden met onze camper lezen we met veel plezier de nieuwsbrief. Hij onderhoudt onze zin één van de volgende vakanties weer te keren. We enthousiasmeren ook onze vrienden om ooit eens de Sao Mamede en de Quinta te bezoeken! Jo Van Driessche

3 Geweldige weken (zomer 2016)

Deze zomer hebben we drie geweldige weken doorgebracht op Pomarinho. Dolf hartelijk dank voor jouw inzet om het voor ons een onvergetelijke vakantie te maken. De rust, de omgeving,de hartelijkheid van de bevolking, de geweldige concerten in Marvao, het is voor herhaling vatbaar! Dick en Thona Klaassen

Een hele fijne tijd gehad (juli 2016)

Wat was het lekker hier! Genoten van de gastvrije ontvangst en de lay back atmosfeer. Pom de aanloop poes is erg gezellig. Het everzwijn hebben alleen maar gehoord. De camping is goed verzorgd en de toiletten en douches zijn schoon. We hebben een hele fijne tijd gehad op deze heerlijke camping. Heel erg bedankt voor de goede zorgen. Renee, Leena, Ieraen

Wat een geweldige week (mei 2016)

Bom dia Dolf. Wat een geweldige week hebben we daar in Jouw "landgoed" gehad. Het was heel leuk om af en toe bij de groep aan te haken. Vooral bij het super eten was het fijn ervaringen van elkaar te horen. Wat een prachtige tochten hebben we gemaakt. We zullen jouw plek ruim aanbevelen bij onze vele wandelvrienden en wie weet komen nog wel eens met een wandelvriendin daar. Groeten, Gerard mede namens Willy
 

Veel activiteiten in een mooie omgeving (april 2016)

We krijgen regelmatig de nieuwsbrief en blijven zo een beetje op de hoogte van het gebeuren op Pomarinho. Veel activiteiten in een mooie omgeving. Bij ons gaat alles goed. We gaan dit jaar waarschijnlijk naar het zuidoosten van Frankrijk, een beetje tegen de Pyreneeën aan. We wensen je weer een heel prachtig seizoen op de mooie Quinta do Pomarinho, de camping waar we tweemaal voor een week kwamen en tot het eind van de vakantie bleven. Groetjes van Lies en Wil

De eerste maar zeker niet de laatste keer! (februari 2016)

Mijn 1e kennismaking met Pomarinho/Portugal is er een van elke dag een feestje! 4 maanden ben ik op deze prachtige locatie geweest en heb hier een fantastische tijd gehad. Volop wandelen in een prachtige natuur, die heel afwisselend is, met andere kampeerders die hetzelfde ervaren. Alles heel relaxed, alles mag en niets moet. De sfeer is heel goed en dat is in eerste instantie te danken aan Dolf die dit creëert door zijn leiding en steeds weer opnieuw met leuke ideeën komt. Zoals met elkaar koffie drinken, uit eten of met elkaar iets kokkerellen. Vele wandelingen zijn ter beschikking en informatie over dit gebied is onuitputtelijk. Dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer van mijn overwinteren. In november hoop ik terug te keren naar dit "stekkie" met weer fijne gezellige mede-overwinteraars. Bedankt dat dit mogelijk is gemaakt en tot ziens. Liefs Yvonne Streng

Mijn favoriete locatie! (februari 2016)

Sinds 2014 overwinter ik op deze paradijselijke locatie. Paradijselijk door de prachtige natuur, het heerlijke klimaat en -last but not least- de vriendelijke en gastvrije sfeer. De eigenaar Dolf - zijn motto : "Vrijheid, Blijheid " - doet er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken en de gasten organiseren vele gezamenlijke activiteiten zoals wandelen, samen koken en elke ochtend koffiedrinken. De omgeving nodigt uit tot wandelen en het mooie Castelo de Vide ligt op loopafstand. Kortom: dit is mijn favoriete locatie! Jan Rijpkema

Nog steeds leuk! (oktober 2015)

We waren hier al eerder en ook nu vinden we het ontzettend leuk. Op weg naar het zuiden. Drie nachten hier is gewoon bijtanken. Hartelijke groet van Fons & Vera Schreurs

Wat een heerlijke plek (september 2015)

Lieve mensen wat hebben we genoten op deze heerlijke plek. Twee nachten werden er zeven, dat zegt genoeg! Heerlijk. Hartelijk dank. Groet, Herman & Gerry Karman

Heerlijke dagen! (augustus 2015)

Helaas maar voor een paar dagen….. Maar wat een heerlijke dagen waren dat! Op de fiets naar het dorpje. De aanrader van dolf gevolgd (geit) zonder spijt. Gieren gezien en dankzij de leuke informatie map weten we dat we een wielwaal en hop aan ons lijstje kunnen toevoegen. Dank voor de geweldige dagen. Maartje, Spijkere, Joost, Sem uit Oss

We hebben genoten van de vogels en de sfeer (april 2015)

Wat een geweldige eerste kennismaking met Pomarinho en Dolf. Dit is nog echt kamperen midden in de natuur. ‘s Nachts een uil, overdag de hop en koekoek. Prachtige omgeving en wakker worden met een vogelconcert. Een gemoedelijke en gezellige sfeer op de camping…...heerlijk. Dolf die langskomt, zich in een stoel laat zakken om even ongedwongen wat te praten. We hebben genoten en zullen zeker onze Erika opnieuw deze kant op sleuren. Lola Koene & Hans Janszen

Prima vermaakt (maart 2013)

Eind maart een week gecampeerd op Quinta de Pomarinho. Ondanks de vele regen hebben we ons prima vermaakt mede dankzij de gastvrijheid van de camping eigenaar. Prachtige omgeving en lekker Portugees eten.

Wat een rust en wat een ruimte! (augutus 2012)

Wat een fantastische kampeerplek: op het natuurkampeerterrein, onder één van de kurkeiken. In the middle of nowhere, maar met goed sanitair – mét stromend water – op loopafstand. Zonder elektriciteit maar met voor wie dat wil een koud biertje – en ook wifi – op 5 minuten lopen, dat wil zeggen op het meer ‘bewoonde’ deel van de camping. Wie wil niet kamperen onder een schitterende sterrenhemel? Pomarinho: bekend om zijn wandelroutes, maar met ook vele fietsmogelijkheden in de directe omgeving. Een fiets met enkele versnellingen, wat zonnebrand en wat extra water: meer is er niet nodig om te kunnen genieten van de vergezichten vanaf de Serra de São de Mamede of van de doorkijkjes op het diepblauwe stuwmeer. Een meer waarin je overigens heerlijk kunt zwemmen. Kortom: dé plek voor een ideale kampeervakantie. Phine en Dolf: dank voor jullie gastvrijheid!

Uitzicht vanaf jullie camping is werkelijk fabuleus (juli 2012)

Dag beste mensen, Wij hebben genoten van jullie camping en jullie accomodatie Quinta de Pomarinho. Wij vonden de hulp die we kregen bij het zoeken naar dingen die wij leuk vinden om te doen erg goed. De kinderen hebben het zeer naar hun zin gehad heerlijk gespeeld op het terrein en het uitzicht vanaf jullie camping is werkelijk fabuleus. Dank jullie wel voor het fijne verblijf. Vr gr, Brigitte

Trotter Portugal (julli 2012)

Graag gebruiken wij de gids 'Trotter Portugal' en schaffen ons regelmatig een nieuwe editie aan. Naast de Trotter gebruiken we ook 'Le Guide du Routar' omdat die dikwijls uitgebreidere info geeft.

Op dit ogenblik staan we op de kampeerplek "Quinta do Pomarinaho', nabij Castel de Vide in Portugal.
www.pomarinho.com - info@pomarinho.com.

Te omschrijven als een zéér rustige en prachtig gelegen camping met veel ruimte bovenop een heuvel,  midden de kurkeiken.  Er wordt ook accomodatie geboden in kamers en appartementen van een verbouwde hoeve. Eenvoudig maar zéér verzorgd sanitair. Vriendelijke,behulpzame en bescheiden Nederlandse eigenaars die hier al jaren wonen.

Het verwonderde ons zeer dat deze lokatie niet meer vermeld stond in de editie 2011 van 'Trotter Portugal'.  Temeer omdat er in dit beschermd natuurgebied (Parque Natural da Serra de São Mamede) geen enkele andere kampeeraccomodatie bestaat.  Misschien staat dit aan te raden adres wèl (terug) in de editie 2012.  Dan is deze info natuurlijk achterhaald.
Vriendelijke groet
Bruno

Wat hebben we genoten (augustus 2011)

Het is alweer een weekje of 2 geleden dat we bij jullie 6 nachten mochten kamperen ! Wat hebben we genoten van die 6 nachten op jullie prachtige plek! We willen jullie daarom nog een keer hartelijk danken voor de gastvrijheid, de wandel- en activiteiten map, de gezelligheid en de praatjes. We zijn gisteren terug gekomen van een schitterende vakantie in Portugal maar niet 1 plek was zo mooi als die bij jullie.  We komen graag nog eens terug en zien het ook wel zitten om dan een rondreisje te maken en dan de overige quintas te bezoeken. Helemaal leuk!  Heel veel groetjes uit het , inmiddels, zonnige Schijndel.
John en Silvia Vogels

Ontzettend naar ons zin (maart 2011)

We zijn van eind februari tot eind maart op Quinta do Pomarinho geweest. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad en hebben ons geen moment verveeld. Met dank aan Phine en Dolf, die altijd met ons hebben meegedacht wat we zoal konden doen. We komen zeker nog eens terug.

Een oase van rust (augustus 2010)

Dolf en Phine en het personeel zijn fantastische mensen. Gastvrij, vriendelijk, behulpzaam zonder bemoeizucht. Wij hebben op jullie camping een fijne vakantie gehad, in een prachtige omgeving. Wij komen beslist terug. Bedankt!
Arie en Corrie v/d Meijden

Geweldige plek (juni 2010)

Een uitermate vriendelijke ontvangst. Geweldige uitgezette wandelingen welke goed zijn aangegeven. Een geweldige stek om te staan. Dichtbij het stadje Castelo de Vide en toch midden in de natuur. Het waren 5 geweldige dagen!
Piet van Dam

Mooi, vriendelijk, gastvrij (februari 2010)

Zeer gastvrije ontvangst, gemoedelijke sfeer, mooie ligging in een mooie omgeving (met veel historie). Geschikt voor veel uitstapjes, met de auto, wandelend en met de trein.
Rob van de Does

Zeer goede plek om te vertoeven (december 2009)

Ligging in een zeer mooi natuurgebied. De mogelijkheid bestaat om zeer mooie en afwisselende wandelingen te maken, georganiseerd of vrijblijvend.
Armand de Vijlder

Prachtig verzorgde camping (september 2009)

Een verrassende camping op een verrassende plek in schitterende omgeving. Alles op de camping is zeer goed verzorgd, vriendelijke eigenaren die er alles aan doen om de gast 'gast' te laten zijn. Veel informatie aanwezig en vragen kan altijd. Tevens doet het ons een groot genoegen te weten dat de camping milieubewust zijn afval scheidt, warmwatervoorziening heeft door zonne-energie. Een plek om naar terug te keren!
Teuny en Peter Daalwijk  

Het rijk alleen (augustus 2009)

Quinta do Pomarinho is na vier vakanties in Portugal onze favoriete camping. De camping is erg mooi en rustig. Wij kampeerden onder een grote kurkeik op een wat verder weg gelegen terrein (wel met sanitaire voorzieningen) en hadden zo het rijk alleen. Ook onze kinderen hadden het er prima naar hun zin. Castelo de Vide is een mooi plaatsje met een prachtig vrij nieuw zwembad. Ook in meren en rivieren in de buurt kun je leuk zwemmen. Goede service en ook tips voor uitstapjes ontbreken er niet aan!
Fam. Eijgenraam

Altijd alles in orde (augustus 2009)

Bijzonder rustig; zeer ruime staanplaatsen en ook in de avond en nacht altijd zeer stil. Adequate ondersteuning indien vereist. Voor natuurliefhebbers en ornithologen een oase. De camping is uitzonderlijk ruim opgezet, met zeer adequate sanitaire- en andere basisvoorzieningen. Management is zeer klantvriendelijk. De plek leent zich bij uitstek voor gezinsvakanties, omdat het terrein zeer veilig, kindvriendelijk en overzichtelijk is aangelegd. Het kleine zwembad voorziet vooral in een behoefte tot afkoeling bij kinderen. Volwassenen kunnen voor professioneel zwemgebruik eveneens uitwijken naar het zeer goed uitgeruste zwembad in Castelo de Vide.
Hedy Beumkes

Een heerlijke rustige en gastvrije camping (augustus 2009)

Het is een rustige gastvrije camping. Veel informatie over de prachtige dorpen in de omgeving, het natuurgebied, musea, wandelingen, de lekkere eettentjes in de buurt etc. Sanitair is prima. Mijn top 10 vanaf deze camping: de prachtige zonsondergang en sterrenhemel, Nationaal park Serra de São Mamede, Castelo de Vide, Marvão, vale gieren spotten, heerlijk eten in café Oasis, rust, stilte en veel zon, na een stukje rijden; een bezoek aan Monsaraz en Évora. Ik heb er heerlijke dagen gehad, Dolf en Phine, bedankt daarvoor!
Marian

Rustige camping in de Alentejo (juli 2009)

We verbleven met onze 3 kinderen begin juli enkele dagen op deze rustige camping in de prachtige Alentejo. Het is een echte aanrader voor rustzoekers. Prima ontvangst door Dolf en Phine die ook voor een map met prachtige wandelingen in de streek zorgden. Het was voor ons één van de beste campings in Portugal! Het enige kleine minpuntje is dat er weinig schaduwrijke plaatsen zijn maar hier wordt door de natuur aan gewerkt, want de vele kleine boompjes groeien rustig verder. Wij vonden het er fantastisch en gaan zeker nog eens terug.
Fam. de Schryver

Geweldige ligging (juni 2009)

De omgeving is prachtig en de camping gaat daarin helemaal op. Geweldig wandelgebied, waarvan wij helaas niet erg hebben kunnen genieten vanwege zeer overvloedige regenval medio juni! We willen beslist nog eens een herkansing proberen. Ondanks het slechte weer dat we hier troffen hebben we aan deze plek misschien wel de beste herinneringen van een tien weken durende trektocht overgehouden! De camping heeft weinig schaduw (waarvan wij, gelet op het koele natte weer, geen hinder hadden) maar ik kan me voorstellen dat dit bij de gebruikelijke weersomstandigheden wel hinderlijk kan zijn.
Fam. Venema

Echte boerencamping (november 2008)

We hebben een week genoten van de prachtige omgeving en niet in het minst van de ruimte en rust op jullie camping waar we heel veel vogelsoorten hebben gezien waaronder de ijsvogel. Dat er dan ook nog een kalfje wordt geboren bewijst dat jullie echt een boerencamping zijn. In een gebied waar ’s avonds het licht van een stad nog geen invloed heeft en de sterren nog volop aan het firmament flonkeren. Jullie betrokkenheid en aandacht is een voorbeeld voor menig campingbeheerder. Ga zo door!
Fam. Weijers

Een pareltje (mei 2008)

In een hectische wereld is rust een must. Zelfs voor vutters is zo’n moment een ‘pareltje’ aan de ketting van dagen. Jullie ‘parel’ heeft de waarde van een diamant. Wat genieten we hier van dit bijzondere plekje op aarde. Het is een zeldzaamheid. Bedankt voor alles, voor de wandelingen naar het dorp en de tips voor het kijken naar de gieren.
Fam. Van de Vin

Fijne camping (april 2008)

Een fijne camping met prima voorzieningen. Ondanks de regen in de eerste week hebben we ons prima vermaakt. En heerlijke wandeling naar Castelo de Vide en een plek om tot jezelf te komen op het bankje bij de vijver onder het genot van een concert in stereo van twee nachtegalen onder begeleiding van een kikkerkoor. Dolf en Phine, heel erg bedankt en we wensen jullie nog veel gasten toe!
Fam. Vrolijk

Erg naar ons zin (april 2008)

We zijn hier 10 dagen op de camping geweest wat voor ons erg lang is. Het weer viel een paar dagen tegen maar we hebben ons toch goed vermaakt. De camping is prachtig en de natuur ook. Wandelingen, schildpadden, de vijver, bijzondere dorpjes. We hebben het hier erg naar ons zin gehad!
Wil en Elly Geurts

Tijd voor onszelf (maart 2008)

Vorig jaar een wandelweek op Pomarinho, nu alle tijd voor onszelf. Van de wandeling naar Castelo de Vide blijven we genieten. In het park hebben we veel wandelingen gemaakt. De routes zijn prima geel/rood gemarkeerd zodat je heerlijk ontspannen kunt wandelen. De stilte tijdens de wandelingen alleen onderbroken door vogels en krekels doet weldadig aan. Bij thuiskomst op de quinta lekker douchen, eten en ’s avonds rond een knapperend haardvuur zitten maakt alles compleet. Onze complimenten voor de wijze waarop de prima voorzieningen, warm water en elektriciteit zijn gerealiseerd. Veel succes met de verdere plannen en veel gasten toegewenst!
Bep en Han

Kippenvel (september 2007)

Na de drukte van Lissabon in de kleine appelgaard neergestreken met de tent. In het mooie Noord-Alentejo is een stukje gastvrij en gemoedelijk Achterhoek ontstaan. Zeer inspirerend en rustgevend hebben we hier een kleine twee weken vertoefd. Veel gewandeld (Galegos is een absolute aanrader), genoten van de stilte en heerlijke gegeten. Ga zo maar door. Kortom: Pomarinho is een plek om kippenvel van te krijgen zo fijn!
Peter de Vries

Tevreden kleine gast (augustus 2007)

Dit is Pomarinho, een hele leuke camping. Met een zwembad. En een brood bezorger. En een meer waar je in juli in kunt zwemmen. En poesjes. En het is heel heet. En er zijn honden die niet bijten. En er is heel veel gras en stenen. En veel hoge bergen. En veel vogels. Pomarinho is de leukste plek om te kamperen. Bedankt voor het lezen.
Lester (9 jaar)

Heerlijke vakantie (mei 2007)

Hartelijk dank voor de heerlijke vakantie die ik bij jullie heb doorgebracht. Mooie omgeving, prachtige wandelingen, verrukkelijk eten en niet te vergeten de fijne sfeer die bij jullie heerst. Kortom ik heb genoten en kom graag nog eens terug!
Hiltje

Elke dag wandelen (november 2006)

Geen idee wat ons te wachten stond behalve de informatie die we in het blad ‘Op Pad’ hadden gelezen. De gemoedelijke sfeer heeft ons erg aangesproken en elke dag hebben we een fijne wandeling gemaakt. De zon hebben we helaas niet veel gezien maar we zijn wat het weer betreft toch best tevreden. Ook het eten en de wijn was heerlijk. Bedankt voor alles!
John en Alie

Vogels, vogels en nog meer vogels (juli 2006)

Wij mochten een paar nachten bij jullie kamperen onder een kurkeik. We mochten genieten van alle dieren op de quinta. Vooral de vogels trokken onze aandacht en die zaten er gelukkig volop! ’s Ochtends vroeg op om vogels te kijken en luisteren maar ook overdag en ’s avonds. In totaal hebben we meer dan 56 verschillende vogelsoorten gezien! We hebben het ontzettend naar onze zin gehad!
Familie Vlot

Heerlijk kamperen (april 2005)

We hebben genoten van het schitterende uitzicht en van de vele wandelingen die we hebben gemaakt. Wat een heerlijke plek om te kamperen!
Fam. Steijn

Tussen de olijfbomen (oktober 2004)

Al na 2 nachten met onze kampeerbus tussen de olijfbomen-in-groei zijn ook wij overtuigd: Alentejo Norte is een prachtige streek! Bedankt voor de gastvrijheid en de warme ontvangst.
Isis en Dries

Tweede keer (juli 2004)

Voor de tweede keer weer hier op het gastvrije landgoed. Ook nu hebben we lekker genoten van de natuur en de zon. Net zoals de eerste keer een planning van 3 à 4 dagen, het zijn er weer 8 geworden. Tonny kan het klussen hier maar niet laten, vandaar deze langere tijd. Dolf het Phine veel succes met de plannen voor het komende jaar. Bedankt!
Tonny en Nelly

Prachtige plek (juli 2003)

Bedankt voor jullie hartelijk welkom. Een prachtige plek hier! Een plek die we zeker bij anderen zullen aanbevelen.
Groetjes Marloes & Ingeborg

Wat wil een mens nog meer (juli 2003)

's Avonds tussen het getjilp van krekels en het gekwaak van kikkers. Gezellig kaarsje aangestoken en met een flesje wijn luisteren naar de stilte. Wat wil een mens nog meer. Een prachtige omgeving om te ontdekken en in rond te wandelen / rijden. Een dagje 'niks' is zeer goed vertoeven hier op de quinta . Bedankt voor alle gastvrijheid en tips. Veel succes en vooral plezier op deze plek en met al jullie plannen.
Machteld en Hanneke

Eerste caravan (mei 2003)

Na wat gezoek de quinta gevonden. Leuk dat wij de eersten waren die met de caravan het terrein opkwamen. En het ging! Een prachtige plek om te onthaasten zoals vermeld stond op jullie website. En dat hebben we dan ook gedaan! Heerlijk, niets horen dan vogels. Wij komen zeker nog eens terug en wensen jullie heel veel succes met het verwezenlijken van jullie droom.
Hans en Alice

Eén met de natuur (september 2002)

Quinta do Pomarinho, hier ben je één met de natuur. Een hele fijne ervaring. Kamperen is hier zoals het hoort, basic en midden in de natuur. Ik heb elke nacht gesnuffel bij de tent gehoord, geen idee wat voor een dier het was. Je bent te gast bij hun en dat is heel apart. Jullie hebben een goede beslissing genomen om hier een nieuw leven op te bouwen Dolf en Phine!
Joos en Martine

« Terug naar camping

Lees ook andere ervaringen van gasten

Uw ervaring toevoegen?

Uw ervaring delen met potentiële gasten? Vul het onderstaande formulier in!

Contactformulier

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te voeren.



Verzenden

  • Stichting Vrije Recreatie
  • NFI

Onze vakantie nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u in!

Quinta do Pomarinho   |   7320-421 Castelo de Vide   |   Portugal   |   (00351) 965 755 341   |   info@pomarinho.com